Kuuba lubab mobiiltelefonide kasutamise

Hille Tressum 28. märts 2008, 19:16

Uus Kuuba president Raul Castro lubab
kuubalastel kasutada piiramatult mobiiltelefone. Senini on riik piiranud
telefonide kasutamist võimaldades seda ainult välismaalastele ja
riigiametnikele.

Kuubal on siiani olnud võrreldes teiste Ladina- Ameerika riikidega kõige vähem taskutelefone. Siiani on seda privileegi nautida saanud vaid välismaalased ja ametnikud, vahendas Reuters.

Kommunistliku riigi telekommunikatsiooni monopoli ETECSA sõnul alustab ta mobiilside teenuste pakkumist laiemale publikule lähimate päevade jooksul.

Paljud kuubalased on juba ammu oodanud võimalust kasutada sidevahendina mobiiltelefoni, ning loodab, et see on uue presidendi esimene samm olukorra parandamiseks. Kitsad võimalused teevad kavalaks: osadel kuubalastel on mobiilsideteenused olnud kätte saadavad juba mõnda aega, kuna on registreerinud telefoni mõne välismaalase või töökoha nimele. Nüüd aga avaneb neil võimalus telefonid enda nimele ümber registreerida.

Lähiajal puudutab Kuuba telekomivõrkude arendamine eelkõige piirkondi, kus võrgud praegu praktiliselt puuduvad ja üle 300 elanikuga asulaid. Esimeses etapis on plaanitud sideteenuste kollektiivne kasutamine, kirjutas ajaleht Granma.
Kuuba teatas oma eelmise aasta majanduskasvuks 7,5% oodatud 10% asemel, siiski ületas see Ladina-Ameerika keskmist. Tähelepanuväärt operatiivsusega avaldas partei ja riigi häälekandja Granma need lõppenud aasta majandusandmed juba 1. jaanuaril. Tähtsamaid toiduaineid jagatakse tubli majanduskasvuga riigis endiselt kaardisüsteemi alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 10:17
Otsi:

Ava täpsem otsing