Mihkelson: võlukepikest suhetes Venemaaga pole olemas

13. mai 2008, 18:45

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu
fraktsiooni liige Marko Mihkelson kirjutas oma tänases blogisissekandes, et
loomulikult oleks tore saada Venemaaga läbi heanaaberlikult, aga ärgem loogem
illusioone - kiireid lahendusi ja läbimurrete võlukepikest pole olemas.

„Viimasel ajal on mõned Eesti suurettevõtjad arvanud, et me peaksime rohkem panustama kahepoolsete suhete parandamisele Venemaaga. Loomulikult on raske vastu vaielda mõttele, et meil võiksid olla suhted kõigi naabrite, sealhulgas Venemaaga normaalsed, heanaaberlikud ning vastastikku kasutoovad“, kirjutas Mihkelson ning lisas: „Kuid ärgem loogem illusioone - mingit kiirete lahenduste ja läbimurrete võlukepikest pole olemas.“

Samas leiab Mihkelson, et see ei tähenda nagu ei tuleks meil kannatlikult, oma põhimõtteid teadvustades ja kaitstes püüelda selles suunas, et Venemaa ja Eesti vahel võiks ühel päeval tõepoolest valitseda normaalsed suhted.

Poliitiku arvates sõltub kahepoolsete suhete edenemine väga paljuski sellest, kuidas hakkavad kulgema kõnelused Euroopa Liidu ja Venemaa vahel uue partnerlusleppe üle. „See on kanal, mille kaudu on kindlasti võimalik kaitsta ja edendada ka Eestile olulisi küsimusi. Seepärast on meil vaja täna selgeks vaielda kõik teemad detailideni, mis võiksid või peaksid ka selles tulevases leppes kajastuma.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2008, 18:41
Otsi:

Ava täpsem otsing