Ain Kivesti • 3. juuli 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Majutusasutustel parem põli kui mullu

Loode-Eestis, Haapsalust umbes neljakümne kilomeetri kaugusel asuva Roosta Puhkeküla juhataja Indrek Otti kinnitab, et selle aasta juuli-august tõotavad suuremat külastajate arvu kui eelmistel aastatel. Otti sõnul kasutab puhkemajasid ja peoruume umbkaudu kaksteist tuhat inimest aastas. Põhiosa külastajatest käivad Roostas suvekuudel. "Peame arvet vaid ööbijate kohta, niisama jalutajate ja uudistajatega koos käib meilt läbi ehk kolm korda rohkem inimesi," lisab ta.

Majanduslikult raske olukord ei sunni puhkeküla veel uut hinnakirja kehtestama. "Loomulikult maksab hinnatõusu kinni tarbija, kui hinnad üleüldiselt tõusevad." Lähiajal aga hindu tõsta pole plaanis, langetada samuti mitte, vähemalt mitte suvekuudel.

Ka Valgamaal asuvas Pühajärve Puhkekodus pole külastajate arvu kahanemist eelmise aastaga võrreldes märgata. Juhatuse liikme Indrek Vähi sõnul möödus juunikuu planeeritult ja juulikuu tõotavat isegi suuremat arvu külastajaid kui eelmisel aastal.

Statistika järgi ööbib Pühajärve Puhkekodus umbes kuus tuhat külalist kvartalis. Spaakeskuse, jõusaali ja restorani külastajatega koos oleks arv kindlasti kordades suurem, on Vähi kindel.

"Hinnad on praegu veel samal tasemel, küll aga oleme teinud muudatusi pakettides, ütleb Vähi." Siiski ei saa välistada, et hinnad lähiajal tõusevad, tunnistab ta - võib-olla juba juuli algusest.

Saaremaal Nasva külas asuva Lepametsa Puhkemaja perenaine Maie Viirsalu tõdeb, et majanduslikult kehv olukord Eestis annab tugevalt tunda ja oleks vaja hindu tõsta. "Elu nõuab, et peaks hindu tõstma. Kuid sellel suvel me seda veel ei tee."

Majanduslangust on Viirsalu sõnul tunda kõiges - alates väiksemast külastajate arvust, mis Lepametsa Puhkemajas on umbes paarkümmend inimest kuus, ja lõpetades üleüldiste hindade tõusuga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt