G8 kohtumisel on peateemaks tõusvad hinnad

07. juuli 2008, 11:16

Arenenud tööstusriikide ühenduse G8
tippkohtumisel Jaapanis on peamised päevakorra teemad aina tõusvad toidu ja
kütuse hinnad.

Korraldajad lootsid, et G8 kohtumisel on peateemaka kliimamuutus, kuid kahtlemata domineerib kohtumise põhiteemana globaalne majandus, kirjutas BBC. Samuti hinnatõusu mõju ülemaailmsele majandusele ning teised šokid, nagu krediidi puudujääk näiteks varjutavad teisi probleeme.

BBC korrespondendi sõnul võib G8 kutsuda kokku rahvusvaheliste ekspertide kogu, kes annaksid nõu kuidas teist sellist kriisi ette ennustada ning loodetavasti ka vältida. Euroopa Liit on juba välja käinud plaanid leevendamaks toidukriisi.

Eile hakkasid Jaapanis kogunema juhtivate tööstusmaade riigipead, kes kolme päeva jooksul püüavad otsida lahendusi maailmamajanduse probleemidele. G8 kohtumisel osalevad kaheksa juhtiva tööstusmaa, Inglismaa, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Venemaa ja USA, juhid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 19:04
Otsi:

Ava täpsem otsing