Uut ja vana Merkot saab korraga osta veel täna

Hille Tressum 28. juuli 2008, 10:55

Täna ostetud Merko aktsiad annavad õiguse
Merko jagunemisel osalemiseks, alates homsest ostetud aktsiad enam jagunemisel
ei osale.

ASi Merko Ehitus aktsionäride korraline koosolek otsustas heaks kiita ettevõtte jagunemiskava, mille tulemusena viiakse läbi ettevõtte jagunemine asendussuhtega üks ühele (1:1), st. et iga ASi Merko Ehitus aktsionär omandab sama arvu aktsiaid uues ASis Merko Ehitus, teatas Tallinna börs.

Seoses Merko Ehituse juhatuse otsusega fikseerida uue Merko Ehituse aktsiaid saama õigustatud aktsionäride nimekiri 31 juuli kella 23.59 seisuga, kaubeldakse täna viimast päeva Merko Ehituse aktsiatega, mis annavad õiguse ettevõtte jagunemises osaleda (cum-rights).

Alates homsest, 29. juulist kaubeldakse Merko Ehituse aktsiatega, mis ei anna enam õigust ettevõtte jagunemises osaleda (ex-rights).

Homse kauplemisperioodi alguses on võrdlushinnaks 13,14 krooni ja võrdluslimiidid +15 ning -15 protsenti. Võrdlushind on arvutatud Merko Ehituse pro forma omakapitali (232 500 000 krooni) ja aktsiate arvu (17,7 miljonit) jagatisena.

Vältimaks tehingutellimuste täitmist ebasoovitava hinnaga, soovitab Tallinna börs kasutada "määratud hinnaga" tehingutellimusi. "Turu parima hinnaga" tehingutellimuste kasutamisel peaksid investorid olema väga tähelepanelikud ning soovitavalt omama reaalajas täielikku ülevaadet turul toimuvast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing