Merko Grupp teenis eelmine aasta 775,8 miljonit krooni kasumit

03. juuli 2008, 12:27

Merko Grupp teenis 2007. aastal
konsolideeritud 4,43 miljardi käibe juures 775,8 miljonit krooni puhaskasumit,
ettevõtte käive kasvas aastaga 23,2 ja puhaskasum 17,5 protsendi võrra.

Merko Grupi tütarfirma, kinnisvaraarendaja E.L.L. Kinnisvara teenis 2007. aastal 321,2 miljonit krooni puhaskasumit.

Merko Grupi nõukogu esimehe Toomas Annuse sõnul oli tegemist ettevõtte senise edukaima tegevusaastaga. „Merko Grupi omanduses olevad ettevõtted kasvasid kiiresti, samuti teeniti ühekordseid tulusid mõnede tegevuste ja äriühingute müügist. Merko Grupi ettevõtete kinnistud on arvel soetusmaksumusega ja kinnisvara üleshindamise meetodit ei ole kasutatud,” lisas Annus.

Ettevõtte bilansimaht moodustas aastavahetuse seisuga 8,2 miljardit krooni. Annuse sõnul reinvesteerib ettevõtte kogu kasumi. „Tänane kinnisvaraturg Balti riikides on väga ohtude -, kuid ka võimalusterohke. Tahame siin säilitada piisava likviidsusvaru, et edasist kiiret kasvu teenindada. Dividendide maksmine tänase kinnisvaraturu olukorras kõne alla ei tule,” sõnas Annus.

Merko Grupp omab osalusi mitmetes kinnisvaraarendusega tegelevates ettevõtetes, teiste seas kontrollib Merko Grupp enamusosalust Baltimaade juhtivas ehitusfirmas AS Merko Ehitus. Merko Grupi ettevõtted annavad Eestis, Lätis ja Leedus tööd 1140 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing