ARK: mopeedijuhtide arv on kahekordistunud

31. juuli 2008, 14:52

2008. aasta esimesel poolaastal oli
jätkuvalt märgata suurenenud huvi mopeedi- ja mootorrattajuhilubade vastu.
Mopeedijuhi teooriaeksamite arv on kasvanud ligikaudu kaks korda.

Aasta tagasi sooritati ARK büroodes esimese poolaasta jooksul 403 mopeedijuhi teooriaeksamit, selle aasta esimesel poolaastal tõusis arv 781ni. Mopeedi- ja mootorrattajuhi teooriaeksameid võeti esimesel poolaastal vastu 1184 korral, aasta tagasi 999 korral. Sõidueksamite kasv ei ole nii suur olnud, kuna eksamite vastuvõtmisega alustati ilmastikuolude tõttu sellel aastal hiljem, teatas keskus.

Eksamitest läbimise tulemustes on oluline vahe mopeedijuhi ning A-kategooria mootorratta juhilubade taotlejate hulgas. Kui A-kategooria teooriaeksami läbisaamise protsent küündib 93ni, siis noored mopeedijuhid sooritavad eksami 38,3% juhtudest. Kaherattaliste sõidueksamil läbisaamise protsent on siiski juba võrreldav. A-kategooria eksamite läbisaamisprotsent on 82,9%, mopeediloa taotlejatel 73,4%.

Mopeedi võib juhtida vähemalt 14aastane isik. 14-15aastasel mopeedijuhil peab sõitmisel sõiduteel kaasas olema vastav juhiluba. Mopeedi all mõistetakse sõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.

Esimesel poolaastal sooritati mopeedijuhi teooriaeksamit 781 ning sõidueksamit 301 korda. Möödunud aastal olid vastavad numbrid 403 ja 452. Kokku väljastati esimesel poolaastal 228 mopeedijuhi luba.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing