Professor: Eesti peab majandusedu eest tänama Nõukogude Liitu

31. juuli 2008, 16:21

Vene portaalis expert.ru ilmus hiljuti
usutlus Sillamäel asuva Majanduse ja Juhtimise Instituudi (ECOMEN) rektori
shy;Hanon shy;Barabaneriga.

Tänavu ümmargust 75. sünnipäeva tähistav majandusteadlane arutleb Eesti majandushädade põhjuste ja tulevikuväljavaadete üle muu hulgas nii: "Baltimaade iseseisvuse esimeste aastate märgatavale majandusedule pandi alus juba nõukogude ajal. Oli ju Baltikum alati omamoodi NSVLi läände suunatud vitriiniks. Siia saabus ühe elaniku kohta palju rohkem ressursse kui teistesse nõukogude vabariikidesse. [-] Siit ka NSVL kõrgeim elatustase."

Professor Barabaner leiab, et pärast 1992. aasta rahareformi aeglustus majandusreformide tempo Eestis märgatavalt ning alguses olemas olnud tugevusvaru pidi varem või hiljem lõppema, vahendas Eesti Ekspress. "See ongi viimastel kuudel juhtunud."


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 17:22
Otsi:

Ava täpsem otsing