Lipstok: plaanitav eelarvekulude kasv on liiga kiire

16. september 2008, 14:04

Eesti Panga presidendi Andres Lipstok sõnul
on oluline, et valitsus jätkaks tasakaalus eelarve poliitikaga, riigieelarve
10protsendiline kulude kasv on pikaajalisest tulude kasvust kiirem.

„Arvestades maailma finantsturgude hetkeseisu, maailmamajanduse ebamäärast väljavaadet ning meie rahandusministeeriumi prognoosi on väga oluline, et valitsus jätkaks tasakaalus eelarve poliitikat,“ ütles Lipstok. „Kui järgmise aasta eelarve koostamisel on majanduse nominaalkasvuks prognoositud 8%, siis kulude kasvuks planeeritakse samas ligi 10%. See on suurem ka eeldatavast pikaajalisest eelarvetulude kasvust. Sellise kasvutempo juures peab tasakaalu saavutamine olema loomulik,“ rõhutas Lipstok.

„Eelarve tasakaalu on võimalik saavutada ka tulude suurendamise teel, kuid valitsus peaks arvestama, et mõistlik maksupoliitika peab olema planeeritud pikaajaliselt. Maksupoliitika ei tohi sõltuda majanduse hetkeseisust, vaid looma kindluse ja etteaimatavuse majandusagentides,“ rääkis Lipstok, rõhutades, et seetõttu tuleks eelarvet koostades eelistada kulude kasvu piiramist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2008, 14:17
Otsi:

Ava täpsem otsing