Valitsus peab keskööks eelarve kokku saama

Mariliis Pinn 22. september 2008, 12:39

Valitsus peab tänasel kabinetinõupidamisel
eelarve osas üksmeelele jõudma, et see neljapäeva hommikuks riigikogule üle
anda.

IRL-i peasekretär Margus Tsahkna sõnul on päris palju asju on veel lahtised ja õhtul tuleb sisuline tööpäev. „Oma kogemustest võin öelda, et alla seitsmetunniseid nõupidamisi ei tehta,“ lisas ta, mis tähendab, et valitsus peaks südaööks eelarve kokku saama.

Peaminister Andrus Ansip ütles nädalavahetusel, et valitsus jõuab eelarves kokkuleppele algaval nädalal, tulude suurendamise osas tuleb veel leida lahendus 200-400 miljonile kroonile.

"Me otsime kulude kärpimise kohti, otsime tulude suurendamise kohti, et saada üle viimasest 200-400 miljonist kroonist," rääkis Ansip "Aktuaalsele kaamerale".

"Tahaks loota, et me esmaspäeval jõuame selliste põhimõtteliste ostsuteni. Siis on meil paar päeva aega, et see tehniline pool lahendada, mis saab olema tohutu tempo," sõnas Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar.

Valitsusjuhil on täna kiire tööpäev, et eelarve kokku saada, kella 10. hommikul pidas ta nõu Reformierakonna riigikogufraktsiooniga, kell 13 osaleb Ansip valitsusliidu nõupidamisel riigikogus ja kell 17 toimub vabariigi valitsuse kabinetinõupidamine. Juba varem on nõu pidama kogunenud kantslerid. Neljapäeva hommikul kell 10 on Ansipi päevakavva märgitud, et ta annab riigikogule üle 2009. aasta riigieelarve projekti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing