Valitsus kaotab isapuhkuse

24. september 2008, 10:57

Rahandusministeeriumi andmetel kiitis
valitsus heaks järgmisel aastal vajaliku 8 miljardi kokkuhoiu
nimel muu hulgas ka isapuhkuse kaotamise.

Valitsuse heaks kiidetud kokkuhoiumeetmete hulka kuulub järgmisel aastal isapuhkuse kaotamine. Isapuhkuse kaotamine kuulub vajaliku 8 miljardi krooni säästmise hulka.

Praegu kehtiva korra järgi on isal on õigus saada ema rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal või kahe kuu jooksul pärast lapse sündi 10 tööpäeva isapuhkust. Puhkusetasu makstakse tema keskmise palga alusel, kuid mitte rohkem kui kolmekordne Eesti keskmine brutokuupalk puhkuse kasutamise kuu eelmisele kvartalile eelnenud kvartalis statistikaameti avaldatud andmete alusel. Lisaks on naise elukaaslasel õigus kasutada oma iga-aastast puhkust naise rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal. Seejuures on tal õigus puhkusele täies ulatuses, sõltumata tööandja juures töötatud ajast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 09:33
Otsi:

Ava täpsem otsing