Mullusest kaks korda rohkem majanduskuritegusid

16. oktoober 2008, 12:35

Justiitsministeeriumi andmetel on
kuritegevus üheksa kuu võrdluses eelmise aastaga jäänud samale tasemele, kuid
võrreldes eelmise aastaga on enim tõusnud majanduskuritegude arv.

Majanduskuritegusid on eelmise aasta samast ajas 92% rohkem. „Tõusu taga on eelkõige salakaubaveo ja rahapesuga seotud kuritegude arvu kasv. Salakaubaveo puhul on levinud ravimiameti loata retseptiravimite viimine Eestist Soome ning lubatud koguste ületamine ravimite toomisel Venemaalt Eestisse,“ märkis justiitsministeeriumi kriminaalteabe ja analüüsi talituse nõuniku Jako Salla.

Kogu Eestis registreeriti 9 kuuga 10 000 elaniku kohta 283 kuritegu, Tallinnas oli see näitaja 379. Linnadest oli kuritegude suhtarv kõrgeim Tallinnas, Pärnus, Narvas ja Maardus. Maakondadest oli kuritegude tase kõrgeim Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal ja Pärnumaal, selgus justiitsministeeriumi kodulehel olevast üheksa kuu kokkuvõttest.

Registreeritud kuritegude üldarv langes Tallinnas võrreldes eelmise aastaga 4%, 9 kuuga registreeriti 15 038 kuritegu, mis on 593 võrra vähem kui aasta tagasi. Kelmuste arv vähenes võrreldes 2007. aastaga 7%. Suure osa 2007. ja 2008. aastal registreeritud kelmustest olid kiirlaenudega seotud juhtumid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2008, 14:36
Otsi:

Ava täpsem otsing