BÖRS: kasumivõtt USA turgudel

Mait Jüriado 30. oktoober 2008, 16:50

Investorid võtavad kasumit. Indeksid
+1%.

Dow Jones hetkel +0,71%, Standard Poor's 500 indeks +0,91%, Nasdaq +1,07%.

Aktsiad USAs rallisid päeva alguses peale Exxon Mobil Corpi. rekordkasumit ning oodatust paremat USA SKP numbrit. Peale üleeilset suurt rallit on veidi hinge tõmmatud ning turud mõõdukas plussis.

Täna avaldatud USA kolmanda kvartali SKP number oli -0,3%. Analüütikud ootasid langust 0,5%. Uudis võeti eelturul positiivselt vastu, kuid turgude avanedes hakati kohe aktsiaid müüma.

"Õnneks ei ole täna olnud vastikuid üllatusi makrostatistikas," kommeteeris Lee Munder Capital Groupi investeerimisjuht Bloombergis. "SKP oli parem kui oodati. Reaalne majandus pole nii kiiresti langenud kui aktsiaturud ning keskpankade intressilangetused on toonud veidi leevendust."

Valitsus teatas täna töötu abirahade taotlejate arvu, mida avalikustatakse iganädalaselt. Saajate arv pole nädalaga tõusnud.

Eile alandas USA föderaalreserv intresse 50 baaspunkti. Uus intressimäär on 1%. Päev peale föderaalreservi intressiotsust on kujunenud tavaliselt suunanäitamiseks, kus suuremad turuosalised kindlama seisukoha võtavad intressikärpe võimalikele mõjudele majandusele.

Täna teatas tulemustest Exxon Mobil (XOM). Kasum kasvas kolmandas kvartalis tervelt 58% rekordilise 14,8 miljardi dollarini või 2,86 dollarini aktsia kohta. Analüütikute ootus oli 2,38 dollarit aktsia kohta. Aktsia hetkel -2,1%.

Motorola Inc. teatas kahjumist 397 miljonit dollarit või 18 senti aktsia kohta. Analüütikute ootus oli kasumiks üks sent aktsia kohta. Müük kukkus kvartalis 15%. Neljandas kvartalis ootab ettevõte kasumit 2-4 senti aktsia kohta. Varasem prognoos oli 5-7 senti aktsia kohta. Aktsia hetkel -6,87%.

Kuld on päeva alguse plusse käest andnud ning maksab 736 dollarit või -2,4%

Euro maksab dollari vastu hetkel 1.292 dollarit.

Nafta on vajunud veelgi ning on miinuses NYMEXil 4,15% makstes 64,7 dollarit barrel. Päevasiseselt on barrel maksnud ka üle 70 dollari.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 22:09
Otsi:

Ava täpsem otsing