Mait Jüriado • 30. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Motorola kukkus kahjumisse

Motorola teatas täna, et ettevõtte kolmanda kvartali kahjum ulatus 397 miljoni USA dollarini ehk 18 sendini aktsia kohta. Samal ajal aasta tagasi teenis ettevõte 60 miljonit dollarit kasumit.

Müük kukkus aastaga 15% 7,48 miljardi dollarini. Juulis ootas ettevõte veel kahesendist kasumit aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumit kaks senti aktsia kohta ning käivet 7,82 miljardit dollarit. Eelmisel aastal samal ajal teeniti 60 miljonit dollarit kasumit või 3 senti aktsia kohta.

Ettevõtte mobiiltelefonide divisjoni kahjum oli 840 miljonit dollarit ning müük kukkus aastaga 31%. Kahjumisse on sisse arvestatud restruktureerimiskulud. Mobiiltelefonide müük on kukkunud järjest viimased seitse kvartalit. Ettevõte plaanib veel sel aastal kokku hoida miljard dollarit.

Kasumimarginaalid kukkusid 28,4lt protsendilt 24,1le protsendile. Kvartalis müüdi 25,4 miljonit seadet. Näit kukkus aastaga tervelt 32%. Motorola kaotab jätkuvalt turgu Nokiale ning teistele mobiilitootjatele.

Motorola seisab silmitsi mitmete väljakutsetega. Teiste tootjate kiire areng on Motorolale komistuskiviks. Innovaatilised lahendused, nagu seda on Apple iPhone, võidavad jätkuvalt turgu. Motorola plaanib alles eeloleval kvartalil avalikustada oma esimese puutetundliku ekraaniga telefoni.

Niigi virelev aktsia on täna kukkunud veel 6%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt