Rainer Saad • 4. november 2008 kell 22:00

Novatours: nõrgemad peavad turult lahkuma

Eesti tšarterturismi turuliider Novatours mainis juba aasta eest, et olukord, mil Eesti turul tegutseb rohkem kui 10 reisikorraldajat, kaua kesta ei saa. "Saabunud majanduslangus toimis turukorrastumise katalüsaatorina ja nõrgemad tegijad hakkasid turult kaduma. Samas ei ole võimalik lõpmatuseni ülisuure kahjumiga töötada ja müüa reise allapoole nende väärtust, isegi siis, kui see on ainuke võimalus konkurentidest eristuda," ütles Novatoursi tegevjuht Eero Vanaale.

"Ühe mängija (Happy Travel - toim) kadumine turismiturult mõjutab ka ülejäänuid reisikorraldajaid: ühest küljest saavad nad võimaluse oma turuosa kasvatada, teisest küljest võib see aga tähendada klientide senisest suuremat ettevaatlikust teenusepakkuja suhtes," ütles Vanaale ja lisas, et majanduslangus ei võta inimestelt reisisoovi.

Hansareisibüroo juht Toomas Elmet ütles, et nende ettevõte olukorra üle ei kurda. "Inimesi koondama ei hakka ning võrreldes Happytraveliga, on meil hoopis teistsugune turunišš. Mis parata, nõrgemad pudenevad ikka raskemal ajal välja."

Reisibüroo Matkapunkt juhatuse esimees Mait Unt ütles: "Praegu läheb meil sama hästi nagu Eesti majanduselgi. Kui kliendil raha ei ole, siis ei ole ka meil müügikäivet. Matkapunktil on varutud reservid igaks juhuks, kui peaks tekkima müügikäibe oluline vähenemine. Siiamaani ei ole me reservi kasutusele võtnud."

Hetkel kuum