Armin Karu: Obama valik on suur demokraatia võit

05. november 2008, 11:58

Olympic Entertainment Groupi nõukogu
esimees Armin Karu näeb Barack Obama võidus USA demokraatia suurt võitu.

„See on suur demokraatia võit, esimene mustanahaline president Ameerikal. Sellega on Ameerika tõestanud maailmale, et ta on tõeliselt demokraatlik riik ja et emokraatlik tee on õige tee,“ ütles täna varahommikul telemajas USA presidendivalimiste tulemuste selgumist jälginud Armin Karu.

Küsimusele, mis talle endale Obama juures meeldib, vastas Karu naljaga pooleks, et Hawaii osariik, kus Obama on sündinud, on tema lemmikosariik.

„Ta on positiivne inimene, suhteliselt noor ja tahtmist täis. Teda peab toetama, et USA majandusukriisist jagu saaks, mis läheb kindlasti korda ka meile,“ jätkas ta.

Obama majanduspoliitika kohta ütles Karu, et pole küll kõiki lubadusi peensusteni jälginud, kuid maksude tõstmine on kindlasti midagi sellist, mis ei motiveeri rohkem pingutama ja töötama. Samas „olukord on raske, saab näha, mis meetodid aitavad. Praegu läksid börsid üles,“ ütles Karu.

Ka ei usu Karu, et USA Obama juhtimisel Euroopa sotsiaalse turumajanduse kursi võtaks. „See on suhteliselt kindlal kursil olev riik. Vaba turumajanduse mõte ja demokraatia istub inimestes liiga kindlalt sees. Bill Clintoni ajal ju ka majandus arenes ja toimis, kuigi ta oli demokraat. Miks nüüd Obama ajal peaks midagi teistmoodi minema,“ ütles Karu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing