ÄP fototoimetus • 11. november 2008 kell 22:00

Üks küsimus: Kas reservmiljardid tuleks koju tuua?

Alar Tamming, ASi Tavid nõukogu esimees

Tavaliselt lahendavad valitsused finantskriisile järgnevaid majanduskriise sellega, et laenavad raha juurde ning asuvad sellega suuri ettevõtteid pankrotist päästma. See omakorda viib hüperinflatsioonini, mis jõuab Eestisse kahe kuni nelja aasta jooksul.

Eesti riik peaks oma reserviraha ruttu koju tooma ning ehitama selle rahaga valmis näiteks Tartu-Tallinna neljarealise maantee, sest selle raha väärtus kahaneb pidevalt. Kui panna see riigile väga vajalikesse ehitusobjektidesse, jääb see vähemalt alles.

Jaan Pillesaar, IT-ärimees

Suhteliselt kindlasti tuleks. Kui vaadata, mida teised riigid maailmas teevad, siis üldjuhul toetatakse oma riigi pangandussektorit, mitte võõra riigi oma. Samas kui Eesti riik toetab praegu võõra riigi pangandust.

Reservide toomine Eestisse toetaks meie majandust - raha ei läheks Rootsi, vaid jääks Eesti majandusse.

Enn Veskimägi, tööandjate keskliidu juhatuse esimees

Idee on selles, et raha oleks Eesti pankades ja teeniks intressi siin. See on pankade huvi, kuna nad on praegu nii raskes seisus.

Arvan, et reservide kojutoomine on ajutine lahendus ja puhas pankade huvi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum