Moody’s võttis Danske ja Sampo reitingu vaatluse alla

13. november 2008, 10:54

Reitinguagentuur Moody’s teatas, et võttis
Danske Banki finantstugevuse reitingu B ja pikaajaliste kohustuste ja hoiuste
reitingu Aa1 vaatluse alla võimalikuks langetamiseks.

Vaatluse alla võeti ka Danske tütarpank Soomes, Sampo, mille finantstugevuse reitingut B- ja pikaajaliste kohustuste ja hoiuste reitingut Aa1 võib samuti oodata langetamine. Mõlema panga lühiajaliste hoiuste reitingud kinnitati tasemel Prime-1.

Moody’s pelgab, et pankade kasumid kahanevad sedavõrd, et ei õigusta seniste reitingute püsimist. Danske puhul kardab Moody’s panga varade kvaliteedi kahanemist majandusolukorra halvenemisest nii Taanis kui teistes riikides, kus pank tegutseb, sealhulgas Iirimaal ja Balti riikides.

Sampo puhul on ära nimetatud ka probleemid emapanga süsteemidega integreerumisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. November 2008, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing