Toila Sanatoorium: venelased saavad viisasid tänu soomlastele

15. august 2008, 14:44

Toila Sanatooriumi juhatuse liige ning üks
omanikke Sulev Reelo vene turistide oluliselt suuremat huvi Eesti vastu enda
ettevõtte puhul pole täheldanud, samas vene turistide Eestisse tuleku olulise
põhjusena näeb ta Schengeni viisaruumi.

„Eelmisel aastal vähenes turistide arv emotsioonide põhjal ja veidike oli seda tunda ka vene turistide puhul. Mõnevõrra on sel aastal suurenenud vene turistide arv, aga mitte oluliselt,” rääkis Reelo aripaev.ee-le.

„Meil on Vene turiste kogu aeg olnud, uute turistide puhul on pigem põhjus Schengeni viisaruumis. Soome saatkond ja konsulaadid teevad väga head tööd viisade väljaandmisel. Meie omad ei tee. Venelased tulevad siia ju Soomest saadud viisadega. Meil on endal esindus Peterburis ja teame hästi, mis toimub,” vihjas Reelo Eesti konsulaatide passiivsusele. „Kui me tahame rääkida turismist, siis selle eeldus peaks olema, et konsulaadid töötavad.”

Toila Sanatooriumi omanik tõi välja, et nende asutuses on vähenenud Norra turistide arv, aga sel puhul on probleem koostööpartneris.

Reelo sõnul on nad teinud aktiivset reklaami just soome ja vene turistidele ja mõlema grupi puhul on nad täheldanud juurdekasvu.

Toila Sanatooriumi täituvus oli eelmisel aastal 93% nii et enam väga palju paremaks minna ei saa, märkis Reelo äri üldise käekäigu kohta.

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 38 000 turisti rohkem kui mullu samal perioodil, teatas statistikaamet. 2008. aasta I poolaastal peatus majutusettevõtetes üle miljoni turisti, neist 59% olid välisturistid. Eesti turismi peamistest partnerriikidest Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt, Leedust ja Poolast saabus rohkem turiste kui aasta tagasi samal perioodil.

Kõige rohkem kasvas majutusettevõtete teenuseid kasutanud Venemaa turistide arv. Neid oli meie hotellides-kolmandiku enam kui mullu. Samal ajal peatus majutusettevõtetes vähem Rootsi, Norra ja Suurbritannia turiste.

Turismipiirkondadest suurenes välisturistide arv enim Põhja- ja Lõuna-Eestis (vastavalt 7% ja 3%) ning vähenes Lääne-Eestis (2%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing