Moskvas mängitakse läbi Marsi-missioon

15. detsember 2008, 15:01

Reedel esitleti ajakirjandusele nelja meest, kes osalevad Moskvas Euroopa kosmoseagentuuri eksperimendis, millega simuleeritakse missiooni Marsile.

Prantslased Cedric Mabilotte (34), Cyrille Fournier (40), Arc'hanmael Gaillard (32) ja Oliver Knickel (28) Saksamaalt alustavad jaanuaris Venemaal kahekuulist treeninglaagrit koos vene meeskonnaga, kirjutas fyysika.ee. Selle käigus valitakse neljast eurooplasest kaks põhimeeskonda, kes koos nelja saatusekaaslasega Venemaalt suletakse 24. märtsil 2009 Moskvas 105 päevaks kinnisesse kapslisse simuleerimaks missiooni punasele planeedile.

Ennekõike uuritakse meeste võimet kitsastes oludes teineteisega toime tulla, aga ka tervise- ja toitumisküsimusi. Seegi on vaid eelmäng plaanitavale täispikale, 520 päeva kestvale Marsimissiooni proovile nimega Mars500, mille algus peaks jääma samuti 2009 aastasse.

Neli meest valiti välja 5600 kandidaadi seast ja neid iseloomustatakse kui kõrgelt motiveerituid, ambitsioonikaid ja seiklushimulisi, ehkki mitte ülemäära võistlusjanuseid - on ju meeskonnatööl niisugustes oludes määrav roll. Enda tarbeks võivad väljavalitud kaasa pakkida keskmise kohvritäie isiklikke asju, mis peaks igavust peletama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2012, 12:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing