GILD Bankers nõustas leedukaid 15 miljoni euroses tehingus

31. detsember 2008, 17:53

GILD Bankers nõustas Leedu
meditsiinitehnoloogiafirma Viltechmeda aktsionäre müügitehingus USA
börsiettevõttele Moog Inc. Tehingu maksumus oli 15 miljonit eurot.

Globaalne täppiskontrolli komponentide ja süsteemide tootja Moog Inc omandas kõik Leedus asuva kõrgetehnoloogiliste meditsiiniseadmete firma Viltechmeda aktsiad, mille müüjateks olid Hanseatic Capital ja Leedu eraisikud, teatas pank.

Tehingu maksumus oli 15 miljonit eurot (21 miljonit USA dollarit). GILD Bankers nõustas antud tehingus Viltechmeda aktsionäre ning aitas leida M A International koostöövõrgustiku kaudu ettevõtte aktsiatele ostja.

GILD Bankersi partner Šarunas Skyrius kommenteeris: „Viltechmeda müük globaalsele tippettevõttele ei ole ainuüksi oluline areng nimetatud firmale, vaid näitab ilmselgelt, et isegi keerulises majandusolukorras on võimalik leida sobiv ostja. Viltechmeda müügivõrgustik ja maailmatasemel teadus- ja arendustiim sobivad hästi Moogile ning soovime neile tulevikus edu.“

New Yorgi väärtpaberibörsil (NYSE) noteeritud Moog Inc. toodab kõrgtasemel kontrollsüsteeme sõja- ja tsiviillennukitele, kosmosetehnikale, tööstusautomaatikale, merendus- ja meditsiinitehnikale. Tehinguga täiendab Moog oma meditsiiniseadmete tootevalikut. 1993. aastal loodud Viltechmeda on üks Euroopa juhtivaid täppiskontrolliga infusioonipumpade tootjaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2008, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing