Glaskek alustas tütarettevõtete ühendamist

05. jaanuar 2009, 19:58

Eesti suurim aknatootja AS Glaskek alustas
tütarettevõtete koondamist ühte valdusettevõttesse. Aktsiad ühte firmasse
tõstnud Oberðneiderid eitavad müügisoovi.

Glaskeki juhatuse liikme Indrek Pajuri sõnul on see praeguses keerulises majandussituatsioonis loogiline samm, mis juhtimist efektiivsemaks muudab ja ettevõtte kulusid kahandab. Restruktureerimine viiakse läbi kolme kuuga.

Kõik tootmisüksused säilivad, kuid mitte iseseisvate juriidiliste isikutena. Neist saavad ühe firma filiaalid.

Pajuri sõnul toetub ettevõte peamiselt Põhja-Euroopa ja Skandinaavia suunalisele ekspordile, mis kasvab 70% võrreldes mullusega ja 2010. aastal loodab Glaskek taas töötada sama mahuga, millel töötas ehitusbuumi ajal.

Glaskek ASi tiiva alla koondub viis ettevõtet: Glaskek-Narva AS, Glaskek Tartu AS, Glaskek Tallinn AS, Glaskek Alumiinium AS ja Glaskek Trading OÜ.

31. detsembril fikseeris väärtpaberite keskregister tehingu 6686 Glaskeki aktsiaga, mis moodustab kogu ettevõtte aktsiapakist 33,43%. Äriregistri andmetel jaguneb Glaskek järgmiselt: Toomas Arumäe - 30,41%, Konstantin Oberðneider - 10%, Vladimir Oberðneider 23,43%, Aleksander Pajuri 15,41% ja Indrek Pajuri 15%.

Ülalpool nimetatud aktsiapakk läks ettevõttele Stamper Solutions OÜ, mis kuulub Obershneideritele. Pajurid, Arumäe ja Konstantin Oberðneider ei tahtnud tehingut kommenteerida. Vladimir Oberðneider selgitas asja sooviga jagada aktsiad oma laste vahel. "Ma ei kavatse ega pole kavatsenud oma osalust müüa," sõnas Oberðneider. Oma sõnade kohaselt hakkas ta aknaäri tegema kohe pärast oma 16. sünnipäeva tähistamist ja kavatseb sellega jätkata, ehkki mitte nii aktiivselt kui nooruses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing