Mõjukate TOP: Sõõrumaa võrgustik tugineb ühiskondlikule aktiivsusele

06. märts 2009, 07:01

Sel aastal Äripäeva mõjukate edetabelis
esimesena pjedestaalilt välja jäänud ettevõtja Urmas Sõõrumaa peab loogiliseks,
et ta jäi kahest tipp-poliitikust tahapoole.

Sõõrumaa ise põhjendab oma laia suhete võrgustikku ning ühiskondlikku aktiivsust sellega, et ettevõtjad peavadki teistest enam panustama ühiskonna heaolu tõstmisele.

Näiteks kuulub ta koos Heldur Meeritsa, Rain Lõhmuse ja Aavo Kokaga Audentese omanikeringi. On koos Oliver Kruuda, Marcel Vichmanni ja Tallinna linnavalitsusega Rocca al Mare suurhalli omanikeringis. Koos Tõnis Paltsu ja Gunnar Kraftiga lööb Sõõrumaa kaasa Eesti Raudtee nõukogus.

Varem kuulus ta Eesti Energia nõukokku ning siis süüdistati Sõõrumaad otseselt enda sidemete kasutamises oma ärihuvides. Samal ajal käivitas ta uut soojusjaama, millest sai Iru elektrijaama konkurent. Mitmed Eesti Energia tippspetsialistid said aga tööd Sõõrumaa juures ning see pahandas teisi Eesti Energia nõukogu liikmeid eesotsas ettevõtja Jüri Käoga.

Ühiskondlikult puutub Sõõrumaa kokku näiteks Vjatšeslav Leedoga Saaremaa sihtasutuse kaudu; Neinar Seli, Ivari Padari, Andres Lipstokiga Olümpiakomitee kaudu; Indrek Luukase, Hans H. Luige ja Raivo Varega aga Aadu Luukase sihtasutuse kaudu.

Lisaks on ta läbi aastate olnud üks suuremaid erakondade rahastajaid ning toetanud erineva maailmavaatega parteisid. See tähendab, et tal on mõju ka parteipoliitiliste otsuste üle.

Sõõrumaa on näiteks riigikogu valimiste järgsel ööl külastanud erakondade valimispidusid ja andnud soovitusi valitsusliidu loomiseks. Tema pakutud koalitsioonid pole aga sündinud, sest ta on soovinud võimul näha Keskerakonda. Viimasel pole aga vahetult pärast riigikogu valimisi õnnestunud vaatamata Sõõrumaa ponnistustele koalitsiooni pääseda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing