Mõjukate TOP: Ametnikust mõjukaks miljardäriks

06. märts 2009, 07:38

Tallinki juht Enn Pant on tõenäoliselt
parim näide inimesest, kes oskab sotsiaalset võrgustikku luua ja seda õigel ajal
ka ära kasutada. Rahandusministeeriumi kantsleri ametist eraettevõtlusse
sukeldunud Pandist on saanud üks jõukaimaid eestlasi.

Praegu on Pant peamiselt seotud oma äripartnerite, Infortari kaasomanike Ain Hanschmidti ja Kalev Järvelillega. Tugev seos on ka Keskerakonda astunud Tallink Grupi nõukogu esimehe Toivo Ninnasega. See tuumik kergitab oluliselt üksteise mõjukuse positsiooni.

Ühiskondlikult on teada, et Pant on Kaia Kanepi mänedžer ning ta on koos Merko Ehituse ja Oliver Kruudaga sponsoreerinud Kanepi tennisemängu.
Ajalooliselt on Pandi suhetevõrgustik aga väga tugev. Ta on Aivar Sõerdi kursusekaaslane. Viimane maandus rahandusministri kohalt Tallinki Hotelsi juhitoolile. Samuti on Pant sõbrasuhetes praeguse rahandusministri Ivari Padariga.

Rahandusministeeriumi kantslerina töötas Pant koos tollase rahandusministri Andres Lipstokiga, kes on praegu Eesti Panga president ning olnud tihedalt seotud Ain Hanschmidtiga, kui viimane juhtis Ühispanka. Lisaks on Tallinki palgal endine sotsiaalminister Toomas Vilosius, kes on Andres Lipstoki pikaaegne äripartner.

Pandi suhetevõrgustikku on aidanud tihendada ka kunagine kuulumine Tööandjate Keskliidu juhatusse ning parteide rahaline toetamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing