Tallinna Lennujaam sai Lennart Meri nime

29. märts 2009, 14:11

Tallinna Lennujaam kannab tänasest Lennart
Meri nime.

“Lennart Meri nime andmisega Tallinna Lennujaamale väljendame austust Eesti Vabariigile, meie ajaloole ja demokraatlikele väärtustele,” ütles president Toomas Hendrik Ilves täna keskpäeval Tallinna Lennujaamas toimunud tseremoonial, vahendas presidendi kantselei.

“Riigina käitumise osa on ka oma ajaloo ja suurkujude austamine ning väärikas mälestamine,” sõnas president Ilves. “Soovin siinkohal tänada ajakirjanik Argo Ideoni, kes tegi esimesena ettepanku anda Tallinna Lennujaamale Lennart Meri nimi.”

Ilves meenutas, et Lennart Meri oli suur rännumees ning lisas: “Iga rändaja soovib alustada ja lõpetada oma reisi turvaliselt ja hea tundega. Seetõttu on vägagi loomulik, et Tallinna Lennujaam on saanud nime inimeselt, kes nautis teel olemist, kohtumist teistsuguste inimeste ja kultuuridega. Kuid kes üle kõige hindas alati koju jõudmist.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. March 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing