Direktor: õpetajad neelavad mõru pilli alla

25. juuni 2009, 12:47

Õpetajate palga alandamine on mõru pill,
mille õpetajaskond suure tõenäosusega alla neelab ning õpilasi edasi õpetab,
ütles Äripäevale Tartus asuva Hugo Treffneri Gümnaasiumi direktor Ott
Ojaveer.

„Seda, et valitsus õpetajate palka alandab kuulen praegu teilt. Muidugi oli seda arvata,“ lausus Ojaveer ning lisas, et ega see rõõmus sõnum just pole, see on selge kõigile.

Tema sõnul on ka varem räägitud, et palga alandamine 1. juulist tuleb, kuid reaalselt ei saa koolid seda enne 1. septembrit teha, kuna puhkuserahad on juba välja makstud. „Seega ma kardan, et kui me esimesest septembrist saame palka reaalselt alandada, siis see kipub kõrgem olema kui varem arutatud neli protsenti,“ rääkis direktor.

Õpetajate töölt lahkumist Ojaveer siiski ei usu. „Üldiselt on õpetajaskond väga lojaalne seltskond, kes teeb tööd ennast ohverdades riigi tuleviku nimel ja õpetavad õpilasi aega säästmata, võttes seda pigem enda pere juurest,“ selgitas ta.

„Ma arvan, et õpetajaskond neelab selle mõru pilli alla. See on kurb, et riik võtab raha oma tuleviku nimelt, sest need lapsed, keda täna kooli õpetatakse hakkavad ju kunagi meile pensioni teenima,“ rääkis Hugo Treffneri Gümnaasiumi direktor, kes avaldas lootust, et õpetajate palgakärbe hariduse kvaliteedile mõju ei avaldaks.

Teise külje pealt vaadates tõdes Ojaveer, et riik on siiski keerulises olukorras, millega viimastel aegadel kokku pole puutuma pidanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 12:47
Otsi:

Ava täpsem otsing