Poliitikud väldivad Olympic Entertainment Groupi

25. juuni 2009, 20:05

Eesti rahvaesindajad eelistavad Tallink
Groupi aktsiaid, mida on soetanud 16 majanduslike huvide deklareerijat. Olympic
Entertainment Groupi aktsiaid on vaid parteitul riigikogulasel Jaan Kundlal
ja kahel suursaadikul.

Eriti populaarne on Tallinki aktsia suursaadikute seas: seda on soetanud Jaak Jõerüüt, Marina Kaljurand, Sulev Kannike, Margus Laidre, Tiit Naber, Aivo Orav ja Andres Tomasberg. Kõige rohkem aktsiaid kuulub Margus Laidrele, kellel on 39 796 Tallinki aktsiat. Kokku kuulub Eesti suursaadikutele 70 564 Tallinki aktsiat.

Ministritest on Tallinki kaasomanik Juhan Parts. Laevandushiiu aktsiaid on soetanud ka Paul-Eerik Rummo, Erik Salumäe ja Mark Soosaar.

Kui näiteks Arco Vara, Luterma, Merko Ehituse ning Järvevana aktsiaid ei omanud ükski deklarant, on kasiinoäril isegi hästi läinud, sest ta on aktsiaomanikuga riigikogus esindatud. Skandaalsel Jaan Kundlal on 1300 Olympic Entertainment Groupi aktsiat. Suursaadikute Marina Kaljuranna ja Aivo Orava omandis on hetkel 8280 ja 620 hasartmänguaktsiat.

Tallinki kõrval tundub otsustajate lemmik olevat ka Eesti Telekomi aktsia, mida hoiab kuus inimest. Suursaadikul Väino Reinartil on neid 1700, Pärnu maavanemal Toomas Kivimäel 1110, riigikohtu liikmel Ants Kullil 500 ja Eesti Panga nõukogu liikmel Irene Kullil 500 ning rahvateenril Kalev Kallol 470. Reinart on seejuures investeerinud ka 14 700 Leedu Telekoi aktsiasse.

Toomas Kivimägi ja Aivo Orav paistavad kodubörsil silma aktsiate kogujaina. Kivimäel on nii Tallinki, Eesti Telekomi, Harju Elektri, Baltika, Norma, Tallinna Kaubamaja kui ka Trigon Property Developmendi aktsiaid. Orava portfellist leiab Tallinki, Olympic Entertainment Groupi, Baltika, Silvano Fashion Groupi ja Tallinna Kaubamaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 20:05
Otsi:

Ava täpsem otsing