Toivo Annuse firma sai 93 mln krooni kahjumit

25. august 2009, 15:07

ASI ühe omaniku Toivo Annuse firma Activity
AS sai mullu 93,8 mln krooni kahjumit, mis tuli põhiliselt
kinnisvarainvesteeringute allahindlusest.

Aasta varem oli kasum 6,1 mln krooni. Omakapital langes mullu 109,6 mln kroonilt 15,8 mln krooni peale, seisab majandusaruandes.

2008. aasta majanduskonjunktuuri muutus tõi kaasa olulise negatiivse mõju viimastel aastatel tehtud võimendatud kinnisvarainvesteeringuteleToivo AnnusToivo Annus, millest enamik on alla hinnatud ja kustutatud, kokku ca 80 mln krooni väärtuses, kirjutab Annus tegevusaruandes.

Finantsvõimenduseta omandatud kinnisvara on alla hinnatud umbes 50%, kokku ca 4 mln krooni väärtuses. Bilansimaht vähenes seetõttu 115 mln kroonilt 23 mln kroonini. Aasta lõpus oli jaotamata kasum 15,4 mln krooni. Jooksev tegevus teiste mittekinnisvarainvesteeringute haldamise ja arendamisega jätkus ning jätkub ka 2009 aastal.

Äripäev kirjutas, et märtsis panid pankrotihaldurid Tallinnas Juurdeveo tänaval asuva Targa Kodu 82 müümata korterit 124 miljoni kroonise alghinnaga müüki. Swedbanki tütarettevõte SRE Management ostis mai keskel toimunud suulisel enampakkumisel Targa Kodu maja. Activity omanduses 33%ga olev Klif Kinnisvara OÜ oli seotud Landscape Investiga, kes oli Targa Kodu arendaja. Landscape Invest on praegu pankrotis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2009, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing