Swedbank: uus hinnapoliitika puudutab kolme seeniori sajast

18. september 2009, 16:12

Meie sõnum sularaha väljavõtu hinna
ühlustumise kohta puudutab vaid kolme seeniorklienti iga saja inimese kohta,
kuna vaid nii vähesed käivad kontoris seda tegemas, selgitas Swedbanki
seeniorsegmendi juht Merike Mikk.

"Vaadates meie seeniorite tublidust ja pealehakkamist, võib arvata, et ka need vähesed on seda harjumust muutmas - juba kasutatakse pangakaarti nii poes maksmisel kui ka automaadist raha välja võttes. Kahjuks on täna tekkinud meedias pigem poliitiline diskussioon seeniorite teemal, mis viib meie sõnumi eksitavasse valgusesse," rääkis Mikk panga teate vahendusel.

Miku sõnul iseloomustavad seeniorite käitumist järgmised numbrid: jaanuarist kuni septembrini on lisandunud 35 000 seeniorklienti, kes on hakanud kasutama sularahaautomaati ja 16 000 seeniorklienti, kes kasutavad poes makstes aktiivselt pangakaarti.

"Kõikides meie kontorites on olemas kaardimakse õppekomplekt, kus koos meie töötajaga saab õppida kaardi kasutamist. Iga meie teller tõuseb püsti leti tagant ja tuleb koos seeniorkliendiga rahaautomaadi juurde, et koos kaardi kasutamist harjutada," rääkis ta. Seeniore, keda antud muudatus puudutab, on teenindajad juba viimaste kuude jooksul personaalselt kontorites sellest teavitanud ja oma abi pakkunud pangaautomaadi kasutamise või kaardimakse harjutamise juures.

Alates 1. oktoobrist kehtib Swedbankis ühtlustatud hinnakiri, mille kohaselt on sularaha väljavõtmise tasu kontorist 0,4% summast, minimaalselt 30 krooni. Kuni 1. oktoobrini 2009 kehtib seenioridele, kes on Swedbankis avanud konto enne 1. maid 2006, 3-kroonine soodustasu juhul, kui väljavõetav summa on kuni 3000 krooni. Automaadist on sularaha väljavõtmine tasuta.

Swedbankil on 267 000 üle 60-aastast klienti, kellest iga teine klient võtab automaadist regulaarselt sularaha ja iga kolmas klient maksab aktiivselt kaardiga. Pank on väljastanud 108 000 Seeniorkaarti, millega saab soodustusi mitmesajas kaupluses ja teenindusasutuses üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing