• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küsimused viivad taipamiseni

  Eelmisel nädalal oli kahel päeval ainulaadne võimalus osa saada Dr. Graeme Codringtoni väga heal tasemel ettekannetest.
  Esimeses ettekandes tõi Codrington välja, et praegused muutused on ajendatud viiest olulisest tegurist: tehnoloogilised-, institutsionaalsed-, demograafilised-, keskkonna- ja inimeste väärtuste muutumised. Iga ettevõtja peaks Codringtoni arvates oma firma strateegiat koostades küsima, kuidas need muutused mõjutavad tema äri. Näiteks, mis muutusi toob tema ärile kaasa suhtlemise muutumine aina enam virtuaalmaailma- ehk internetikesksemaks? Või mida toob kaasa rahvastiku vananemine tema kliendibaasis?
  Arvata võib, et iga muutuse valdkonna kohta endalt küsimusi küsides näeb iga ettevõtja, kuidas meie suhtlemine ja praegused ümberkorraldused ühiskonnas tervikuna loovad vajaduse uuendada oma äriplaane ja tegevuskava. Seda nii lähtuvalt majanduslike väärtuste ümberhindamisest kui ka tänapäevaste keskkonnaprobleemide valguses. Codringtoni sõnum on lihtne: kes suudab endalt küsida uusi küsimusi, ümber orienteeruda ning tegutseda uue strateegia alusel, väljub kriisist võitjana. Kes mitte, kaotab turgu. Kuhu kategooriasse kuulud sina? Ja mis on sinu jaoks uus normaalne elu- ja ühiskonna korraldus? Sellele tasub mõelda. Kindel on see, et kõik uued ideed pärinevad reeglina teisiti tegutsemise soovist või vajadusest. Nagu Codringtongi välja tõi - Skype'i ei loonud mõni fiksvõrgu telefonioperaator oma suure kogemuse baasil.
  Teises ettekandes noortele või alustavatele ettevõtjatele tõi Codrington välja vajaduse suhelda erinevalt erinevate generatsioonidega. Igal põlvkonnal on oma tõekspidamised ja sellest tuleneb ka paljudele oma elust teada mõistetamatus vanematega või nooremate inimestega suheldes.
  Ettevõtlusega tegeledes on lihtne sattuda rutiini. Kas me aga vajame rutiine, et olla edukas? Minu jaoks leidis kahte loengut kuulates kinnitust vana tõde - küsimused viivad taipamiseni. Taipamine võimaldab aga aru saada nii oma senise tegevuse kui ka teisti tegutsema hakkamise vajadusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.