Handelsbankeni kasum vähenes 15 protsenti

28. oktoober 2009, 09:38

Svenska Handelsbankeni kolmanda kvartali
kasum vähenes aastaga 15 protsenti, kuna koduturul kasvasid laenukahjumid ning
välismaal kontorite avamine lisas kulusid, vahendab Bloomberg.

Panga puhaskasum kahanes aastataguselt 2,81 mld Rootsi kroonilt 2,4 miljardile Rootsi kroonile ehk 3,6 miljardile Eesti kroonile. Analüütikud prognoosisid pangale kasumi vähenemist 2,3 miljardile Rootsi kroonile.

Handelsbanken on ainus Rootsi suurpank, kellel ei ole märkimisväärselt tegevust Balti riikides.

Handelsbankeni laenukahjud kasvasid 231 mln Rootsi kroonilt 866 mln Rootsi kroonile. Panga kulud hüppasid 16 protsenti, 3,64 mld Rootsi kroonile. Turuväärtuselt Rootsi suuruselt teise panga puhasintressitulu kasvas 16 protsenti ja puhasteenustasutulu kasvas üheksa protsenti.

Handelsbankeni juhatuse esimees Paer Boman ütles täna Stockholmis analüütikutele ja ajakirjanikele esinedes, et 100-150 kontorit Suurbritannias on küllalt, et teenindada selliseid kliente, mis pank soovib sellel maal leida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2009, 10:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing