• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gunnar Okk toetab Eesti Energia börsile viimise plaani

  "Jah kindlasti," vastas Okk küsimusele, kas ta toetaks Eesti Energia börsile viimise plaani. "Et Eesti oma energeetika ka tulevikus iseseisvana säiliks, tuleb teha hiigelinvesteeringuid. See on üks nende rahastamise moodus," ütles ta.
  Euroopa kogemus näitab, et parima omandivormi jaoks energeetikas imeretsepti ei ole. Osa firmasid on 100% riigi omanduses, teised börsil. "See on aga igal juhul suur põhimõtteline otsus. Omanik peab jõudma veendumusele, et see on tema ettevõtte jaoks hea variant," ütles Okk, lisades, et Eesti Energia on olnud aastaid börsile minekuks valmis.
  Mis puutub elektri hinda, siis see ei saa olla odavam ega kallim kui vajalike kulude, sealhulgas investeeringutega seotud kulude katmine. "Elektril on objektiivselt tema tootmise ja tarbijale kohaletoomise hind. Lõpphinnas peab igal juhul sisalduma ka see, et elekter oleks saadaval mitte ainult praegu, vaid ka homsel ja ülehomsel päeval. Lühiajaliselt võib hinda kunstlikult mõjutada, pikaajaliselt pole see võimalik," ütles Okk.
  Julgeolekuriske Okk Eesti Energia börsileviimisest ei näe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.