Gunnar Okk toetab Eesti Energia börsile viimise plaani

Sirje Rank 06. november 2009, 00:00

"Jah kindlasti," vastas Okk küsimusele, kas ta toetaks Eesti Energia börsile viimise plaani. "Et Eesti oma energeetika ka tulevikus iseseisvana säiliks, tuleb teha hiigelinvesteeringuid. See on üks nende rahastamise moodus," ütles ta.

Euroopa kogemus näitab, et parima omandivormi jaoks energeetikas imeretsepti ei ole. Osa firmasid on 100% riigi omanduses, teised börsil. "See on aga igal juhul suur põhimõtteline otsus. Omanik peab jõudma veendumusele, et see on tema ettevõtte jaoks hea variant," ütles Okk, lisades, et Eesti Energia on olnud aastaid börsile minekuks valmis.

Mis puutub elektri hinda, siis see ei saa olla odavam ega kallim kui vajalike kulude, sealhulgas investeeringutega seotud kulude katmine. "Elektril on objektiivselt tema tootmise ja tarbijale kohaletoomise hind. Lõpphinnas peab igal juhul sisalduma ka see, et elekter oleks saadaval mitte ainult praegu, vaid ka homsel ja ülehomsel päeval. Lühiajaliselt võib hinda kunstlikult mõjutada, pikaajaliselt pole see võimalik," ütles Okk.

Julgeolekuriske Okk Eesti Energia börsileviimisest ei näe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing