Väikeinvestorid pagevad turgudelt

Tõnis Oja 30. november 2009, 13:14

Riskifondid on paigutamas raha aktsiatesse, samal ajal kui väikeinvestorid lahkuvad aktsiaturgudelt selle aasta kiireimas tempos, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Uudisteagentuuri hinnangul on professionaalsete investorite huvi aktsiaturgude vastu selge signaal, et tõus võib jätkuda.

Investorid on alates augustikuust võtnud USA aktsiaturgudelt välja 37,3 miljardit dollarit, selgub analüüsikeskuse Investment Company Institute andmetest. Goldman Sachsi ja teiste analüüsikeskuste andmetel on aga riskifondide (hedge funds) panused aktsiaturgude tõusule suurimad alates 2007. aasta lõpust.

„Kogenud investorid näevad võimalusi, aga jaeinvestorid on endiselt ehmunud,“ kommenteeris uudisteagentuurile PNC Financial Services privaatpanganduse üksuse investeeringute juht Jame Dunigan. See näitab, et rallil on veel tõusuruumi.

Eelmine kord, kui nii palju raha läks avatud aktsiafondidest välja, oli veebruaris 2003, ehk siis, kui S&P 500 indeks alustas viis aastat kestnud rallit.

Eraisikutest väikeinvestorid, kellele kuulub 82 protsenti avatud fondide osakutest, on sel aastal fondidest välja võtnud 21,4 miljardit dollarit rohkem kui sinna sisse paigutanud ning paigutanud 312,8 miljardit dollarit võlakirjadesse.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2009, 22:22
Otsi:

Ava täpsem otsing