Iirimaal maksutulud viiendiku võrra kukkunud

Sirje Rank 03. detsember 2009, 12:22

Selle aasta 11 kuuga on maksutulud Iirimaal mullusega võrreldes vähenenud 21%, paisutades valitsuse eelarvedefitsiidi aastatagusega võrreldes pea kolmekordseks.

Läinud aasta 7,9 miljardi euro suuruse defitsiidiga võrreldes on selle aasta 11 kuu jooksul defitsiit paisunud 22,1 miljardile eurole, teatas täna Iiri rahandusministeerium. Maksutulud kahanesid 21% 30,8 miljardile eurole, vahendas agentuur Bloomberg.

Iirimaa rahandusminister Brian Lenihan püüab tuleva aasta eelarves saavutada kokkuhoidu vähemalt 4 miljardit eurot, et stabiliseerida riigieelarve defitsiit 12% tasemel SKPst. Praegu käivad valitsusel pingelised kõnelused avaliku sektori töötajate ametiühingutega.

Jaanuarist novembrini kahanesid Iiri valitsuse maksutulud tulumaksust aastatagusega võrreldes 11%, käibemaksu laekumised vähenesid 20% ning kinnisvaratehingutelt võetav maks 65%. Ettevõtte tulumaksust vähenes laekumine 25%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. December 2009, 12:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing