Iiri peaminister annab 20%se palgakärpega eeskuju

Sirje Rank 07. detsember 2009, 12:08

Iirimaa peaminister Brian Cowen nõustub 20%se palgakärpega, et aidata saavutada Iiri valitsuse tuleva aasta eelarves eesmärgiks seatud 4 miljardi euro suurust kokkuhoidu, tsiteerib agentuur Reuters Iirimaa nädalavahetuse ajalehti.

Peaministri aastapalka kärbitakse ligi 60 000 euro võrra 228 466 eurole. Sellega annab peaminister isiklikku eeskuju tippametnike palgakärbeteks, mida soovitab kokkuhoiuvõimalusi uurinud valitsuskomisjoni raport.

Ajaleht Sunday Independent kirjutas, et rahandusminister Brian Lenihan on lubanud komisjoni kõik ettepanekud tippametnike palkade osas ellu viia – sealhulgas ministrite palkade kärpimise kuni 15% ulatuses.

Kärped aitaks kokku hoida 300 miljonit eurot ehk ligi 8% kogusummast, mida on vaja selleks, et Iirimaa riigieelarve defitsiit ei kasvaks tuleval aastal veelgi suuremaks tänaselt 12 protsendilt SKPst (euroalal lubatud ülempiir on 3% SKPst).

Valitsus kinnitas ühtlasi kava kärpida investeeringute eelarvet ligi miljardi euro võrra ning lumepallina kasvanud sotsiaalkulutusi 700-800 miljoni euro võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2009, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing