BÖRS: Päev päädis korraliku tõusuga

Tõnis Oja 09. detsember 2009, 23:15

Üsna ebamäärane kauplemispäev USA aktsiaturgudel päädis siiski korraliku tõusuga.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,50 protsenti 10337,05 punktini ning samapalju kerkis ka peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks.

Üheks eredamaks täheks oli täna Apple’i aktsia, mille hind kerkis 4,03 protsenti 197,53 dollarini. Investeerimisfirma Oppenheimer spekuleeris, et kauaoodatud tahvelarvuti tuleb turule kas märtsis või aprillis.

Teise tubli tõusjana tuleks märkida maailma suurimat arvutitootjat Hewlett-Packard, mille hind kerkis 2,06 protsenti 49,95 dollarini. Bloomberg kirjutas osa USA müügiüksuse töötajatest ei saa tavapärast jõulupuhku, sest töö vajab tegemist.

Tehnoloogia- ning finantssektor olidki tõusu eesotsas. Goldman Sachsi aktsia hind kerkis 2,84 protsenti 166,44 dollarini. Bloomberg kirjutas, et Wall Streeti edukaim pank kaalub, kas ikka maksta välja boonusteks ettenähtud kogu summat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2009, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing