Intel kohtu all monopoli tekitamises

Silvia Viidik 16. detsember 2009, 16:31

USA Föderaalne Kaubanduskomisjon kaebas kohtusse kiibitootja Inteli ning süüdistab ettevõtet oma domineeriva turupositsiooni kasutamises konkurentsi lämmatamisel ja monopoolsuse tugevdamisel viimase kümnendi vältel, kirjutab Wall Street Journal.

Oma kaebuses väidab Kaubanduskomisjon (FTC), et Intel on järjekindlalt lükanud oma potentsiaalseid konkurente turult välja, millega on jätnud oma kliendid valikuvõimaluseta. Lisaks on seetõttu kannatanud ka innovatsioon kiibimaailmas, arvestades, et kiip on arvuti töötamisel kriitiliselt hädavajalik ja suuresti ka headust määrav komponent, väidab FTC.

FTC kaebuse kohaselt on Intel oma konkurentide väljasöömise strateegiaga monopoolset seisundit nautinud juba terve kümnendiku ning kliendid on seetõttu kannatanud nii kvaliteedis kui hinnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2009, 21:32
Otsi:

Ava täpsem otsing