ÄP fototoimetus • 21. detsember 2009 kell 21:00

ÄP 5 aastat tagasi: Eesti majandusel läheb oodatust paremini

Olen veendunud, et lõppeval aastal olid kõige olulisemateks sündmusteks Eestis liitumine Euroopa Liidu ja

NATOga. Seda ka meie majanduselus, kirjutas peaminister Juhan Parts oma aastat kokku võtvas kolumnis.

Euroopa Liidu liikmelisus tõstis märkimisväärselt nii Euroopa kui ka muu maailma ettevõtjate huvi Eesti vastu. Kasvanud on välisinvesteeringute maht, hoogsalt arenes turismisektor. Lõpuks kadusid Eesti ettevõtjatele Venemaa kehtestatud topelttollid. Euroliidu ühise siseturu tohutute võimaluste avastamine ja realiseerimine meie ettevõtjate poolt seisab paljuski veel ees. Usun, et nad suudavad seda lähiaastatel teha ja kinnitan, et riik EASi kaudu ettevõtjaid nende püüdlustes ka toetab.

Hetkeseis: Oleme taas lootusrikkad.

Autor: ÄP

Hetkel kuum