21. juuni 2010 kell 18:54

BP reostusarve 2 mld dollarit

Võideldes Mehhiko lahes asuva reostusega ning hüvitades tekkinud kahjusid, on British Petroleum viimase kahe kuuga kulutanud juba kaks miljardit dollarit.

Briti õligigant avaldas täna enda viimased reostusega seotud kulud, mille hulka kuulub ka 32 000 kahjunõuet väärtuses 105 miljonit dollarit, vahendab AP. Aruandes ei ole välja toodud makseid 20-miljardilisse tagatisfondi, mille BP juhid nõustusid eelmine nädal looma.

President Barack Obama poolt tagatisfondi juhtima soositud Kenneth Feinberg sõnas täna, et paljud inimesed on sattunud finantsraskustesse ning vajavad kohest abi. „Ärge alahinnake Mehhiko lahe ääres elavate rahalistesse raskustesse sattunud inimeste emotsioone ja frustratsiooni,“ ütles Feinberg.

Suur hulk inimesi ja ettevõtteid on alustanud kohtuteed BP vastu pärast 20. aprilli naftaplatvormi plahvatust, milles hukkus 11 inimest. Teadlaste hinnangul on kahe kuuga merre voolanud 68 kuni 126 miljonit gallonit musta kulda.

Suure tõenäosusega ei suudeta enne augustit mere põhjas olevat reostuse allikat sulgeda, enne kui pole puuritud kahte lisaauku surve leevendamiseks.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum