Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telekomi kasumlikkus kasvas

  Skandinaavia TeliaSonera kolmanda kvartali käive küll langes, kuid kasumlikkus näitas kerget tõusu. Kasumlikkus tõusis viimases kvartalis ka TeliaSonera väikeses tütarfirmas Eesti Telekomis.

  TeliaSonera kolmanda kvartali käive langes 1,1% ning ulatus 26,75 miljardi Rootsi kroonini. Languse taga on Rootsi krooni tugevnemine. Kohalikes valuutades kasvas telekomikontserni käive aga keskmisel 4,3%.
  TeliaSonera EBITDA (kulumieelne ärikasum) tõusis aastatagusega võrreldes 0,1%, 9,76 miljardilt 9,78 miljardi Rootsi kroonini, mis tõstis EBITDA marginaali 36,1 protsendilt 36,5 protsendini.Puhaskasum kosus lõppenud perioodil 5,04 miljardilt 5,99 miljardi kroonini (1,33 Rootsi kroonini aktsia kohta).
  „On julgustav näha, et kolmandas kvartalis jätkus ettevõtte orgaaniline kasv ning et kasv toimus grupis mitmel rindel,“ ütles TeliaSonera juhatuse esimees Lars Nyberg ettevõtte vahearuandes.
  Nymbergi sõnul veab firma kasvu eelnevate kvartalitega võrreldes mobiilse andmeside kasv mobiilsideüksus ja majandusmõõnast üle saav Euraasia turg.„Mis veel tähtsam, me näitasime kolmandas kvartalis kasumi kasvu ja läbi ajaloo suurimat EBITDA numbrit,“ tõdes Nyberg.Kvartalitulemuste põhjal tõstis TeliaSonera oma selle aasta käibe numbrit ja loodab 2010. aastal teenida kõrgemat EBITDA marginaali kui eelmisel aastal.
  TeliaSonera suutis kasumlikkust tõsta ka Eestis, mis annab ca. 3,5% grupi kogukäibest.
  III kvartalis kasvas Eesti mobiilsideüksus EBITDA kasumlikkus 38,8%-lt 39%ni.
  Mobiilsideteenuse käive langes Eestis aga 12% (kohalikus valuutas -2%) ja ulatus 436 miljoni Rootsi kroonini.Fikskõneside ja internetiühenduse üksuse käive langes Eestis 8% (kohalikus valuutas +2%) ja ulatus 495 miljoni Rootsi kroonini. EBITDA marginaal paranes aastataguse ajaga võrreldes 30,2%-lt 30,7%ni.
  TeliaSonera alustas täna Stockholmi börsil 55,9 Rootsi kroonil ehk 1,2% plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.