Sirje Rank • 25. oktoober 2010 kell 11:19

ELi tööstustellimuste kasv üle ootuste hea, Eesti esikolmikus

Augustis kasvas uute tellimuste arv euroalal eelnenud kuuga võrreldes 5,3% ning kogu Euroopa Liidus tervikuna 3,6 protsenti – aastatagusega võrreldes oli kasv vastavalt 24,4% ja 22,6%, teatas täna Euroopa statistikaamet Eurostat.

Numbrid olid üle ootuste tugevad – Bloombergi küsitletud analüütikud olid prognoosinud euroalal eelnenud kuuga võrreldes tööstustellimuste kasvu keskmiselt 2,2%.

Aastatagusega võrreldes kasvas tööstustellimuste arv liikmesriigiti kõige enam Taanis (52,9%), Lätis (49,7%) ning Eestis (38,3%). Kõige väiksema kasv oli Portugalis (9,2%), Suurbritannias (9,9%) ja Hispaanias (12,6%).

Eelnenud kuuga võrreldes kasvasid tööstustellimused augustis enim Taanis (21%), Itaalias (11,3%) ja Kreekas (11,1%). Suurim langus registreeriti Ungaris (8,6%), Iirimaal (6,2%) ja Rootsis (5,9%).

„Euroala majanduskasvu aeglustumine ei pruugi tulla nii järsk nagu mõned on kartnud,“ kommenteeris agentuurile Bloomberg Dekabanki ökonomist Karsten Junius. „Kasvutempo aeglustub, kuid on jätkuvalt heal tasemel.“

 

Hetkel kuum