Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Komisjon: Kitman ei aja kiusu

  Riigihangete vaidluskomisjoni juhataja Taivo Kivistik sõnas, et nende andmetest ei nähtu, nagu tegemist oleks Standardi võidetud hangete üldise vaidlustamisega Kitmani poolt.

  "Konkreetsed põhjused, miks Kitman on pidanud vajalikuks vaidlustused esitada, nähtuvad muu hulgas vaidlustuskomisjoni otsustest," sõnas ta. Mullu Kitmani esitatud viiest kaebusest rahuldati üks, üks jäeti rahuldamata, üks rahuldati osaliselt ja kaks vaidlustust jättis komisjon läbi vaatamata, kuna need ei olnud esitatud tähtaegselt.
  Samas lisas Kivistik, et Kitmani vaidlustuste alusel ei saa teha üldistust, et riigihangete korraldamise kvaliteet on langenud.
  Kitmani juhi Ilo Rannu sõnul oli Järvamaa kutsehariduskeskuse hanke puhul pealiskaudne tellija, sest tal oleks olnud võimalik lisaküsimusi esitada, kuid seda ei tehtud. "Seal on ikka võimalik hankeid kokku panna ja kui sa loed sealt, et on mõne ettevõtte konkreetse toote peale kokku pandud ja analoogid on võimatud, tekib küsimus, kas kellelgi on kuskil mingi huvi," rääkis ta.
  Rannu lisas, et ebaseaduslikult saab käituda vaid see firma, kes ostab. "Standard on tubli firma, kes pakub oma toodangut ja teeb kõikvõimaliku, et võimalikult palju ja kalli hinna eest müüa," märkis ta.
  Teenuse tellija ehk Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ei soovinud teemat kommenteerida. "Asi on vaidlustuses, mis ma saan teile ütelda," sõnas ta.
  Taust Kitmanil kahe aastaga kuus vaidlustust
  Mullu esitas AS Kitman kokku viis vaidlustust, seejuures neli Põhja-Eesti Regionaalhaigla hankemenetlustes. Kolm vaidlustust esitati hanke alusdokumentide peale, seega võib väita, et nende puhul puudus otsene seos mõne võimaliku pakkujaga.Üks vaidlustus rahuldati, üks jäi rahuldamata ja üks rahuldati osaliselt. Kaks vaidlustust jättis komisjon läbi vaatamata, kuna need ei olnud esitatud tähtaegselt.Praegu on menetluses Kitmani vaidlustus Järvamaa Kutsehariduskeskuse riigihankes, kuhu Standard on kaasatud kolmanda isikuna.
  Autor: Katariina Krjutškova, Silvia Kruusmaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.