• Jaga lugu:

  Juustu eksport paisus 124% 

  Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ eksportis esimese üheksa kuuga Venemaale 925 tonni juustutooteid, üheksa kuu müügi kasv 124%.

  “Eesti toiduainetetööstuse ettevõtete jaoks on Venemaa tänuväärne turg, kus on suur nõudlus ning meie toodete maitseomadused langevad juba ajalooliselt kokku tarbijate ootustega,“ märkis Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ tooteid turustava Estover OÜ ekspordijuht Tõnu Raudsepp. „Venemaa on Põltsamaa Meierei Juustutööstusele tähtsaim sihtriik, kuhu läheb täna enam kui 30 % kogu ettevõtte juustutoodangust. Esimese üheksa kuuga ulatus ekspordi kogukäive 50 miljoni kroonini ning trendi jätkudes tõotab aasta lõpp tuua ettevõtte ajaloos rekordilise eksporditulu.”
  Tuntumateks müügiartikliteks on Hiirte Juust, Venemaal  tuntud kui Mõškin Sõr ning Eesti Juust.
  Tõnu Raudsepa sõnul on juustu hind Venemaal võrreldes 2009. aastaga mõnevõrra tõusnud ning jääb koduturu keskmisele tasemele. “Kui toorainet jätkub ja kui Venemaal piimatoodete tarbimine samas tempos kasvab, on Põltsamaa Meierei Juustutööstusel ressurssi eksporti veel kuni kaks korda suurendada,“ rääkis Raudsepp. „Eesti tootjate jaoks on väga oluline oma turuhaaret laiendada ning Venemaale on tänastes oludes oluliselt lihtsam müüa, kui paljudele teistele ülepakutud turgudele Euroopas.”
  Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ tooteid turustatakse Venemaal põhiliselt St. Peterburgis ja Loode-Venemaa regioonis, aga ka näiteks Siberi linnades nagu Omsk, Novsibirsk jt. Venemaa lõpptarbijani jõuab toodang läbi ühe suurima jaemüügiketi Lenta müügikohtade.
  „Lähiajal loodame jõuda ka Moskva turule, hetkel peame läbirääkimisi,“ lisas Tõnu Raudsepp. „Järgmisena plaanime oma tooteid eksportima hakata Soome ja sellisesse eksootilisse paika nagu Iisrael. Uute ekspordivõimaluste otsimine on ettevõtte üks peamisi arengusuundi.”
  Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2009. aasta käive oli üle 220 miljoni krooni. Põltsamaa Meierei Juustutööstus on Eesti siseturule enim juustu müüv ettevõte, kelle tehtud juustu sööb pea iga kolmas eestimaalane.
  Estover OÜ kuulub koos juustutootjaga Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustu-, või- ja kohupiimamüügi alal aastast 1992. Tuntumad kaubamärgid on Hiirte Juust, Hollandi Leibjuust Originaal, Hollandi Leibjuust Light Originaal, Vene Juust, Vene Juust Light, Traditsiooniline Eesti Juust, Traditsiooniline Eesti Juust Light, Royal Blue, Võileiva Juust jpt. Ettevõtte 2009. aasta käive oli ligi 300 miljonit krooni.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.