Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juustu eksport paisus 124% 

  Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ eksportis esimese üheksa kuuga Venemaale 925 tonni juustutooteid, üheksa kuu müügi kasv 124%.

  “Eesti toiduainetetööstuse ettevõtete jaoks on Venemaa tänuväärne turg, kus on suur nõudlus ning meie toodete maitseomadused langevad juba ajalooliselt kokku tarbijate ootustega,“ märkis Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ tooteid turustava Estover OÜ ekspordijuht Tõnu Raudsepp. „Venemaa on Põltsamaa Meierei Juustutööstusele tähtsaim sihtriik, kuhu läheb täna enam kui 30 % kogu ettevõtte juustutoodangust. Esimese üheksa kuuga ulatus ekspordi kogukäive 50 miljoni kroonini ning trendi jätkudes tõotab aasta lõpp tuua ettevõtte ajaloos rekordilise eksporditulu.”
  Tuntumateks müügiartikliteks on Hiirte Juust, Venemaal  tuntud kui Mõškin Sõr ning Eesti Juust.
  Tõnu Raudsepa sõnul on juustu hind Venemaal võrreldes 2009. aastaga mõnevõrra tõusnud ning jääb koduturu keskmisele tasemele. “Kui toorainet jätkub ja kui Venemaal piimatoodete tarbimine samas tempos kasvab, on Põltsamaa Meierei Juustutööstusel ressurssi eksporti veel kuni kaks korda suurendada,“ rääkis Raudsepp. „Eesti tootjate jaoks on väga oluline oma turuhaaret laiendada ning Venemaale on tänastes oludes oluliselt lihtsam müüa, kui paljudele teistele ülepakutud turgudele Euroopas.”
  Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ tooteid turustatakse Venemaal põhiliselt St. Peterburgis ja Loode-Venemaa regioonis, aga ka näiteks Siberi linnades nagu Omsk, Novsibirsk jt. Venemaa lõpptarbijani jõuab toodang läbi ühe suurima jaemüügiketi Lenta müügikohtade.
  „Lähiajal loodame jõuda ka Moskva turule, hetkel peame läbirääkimisi,“ lisas Tõnu Raudsepp. „Järgmisena plaanime oma tooteid eksportima hakata Soome ja sellisesse eksootilisse paika nagu Iisrael. Uute ekspordivõimaluste otsimine on ettevõtte üks peamisi arengusuundi.”
  Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja. Ettevõtte 2009. aasta käive oli üle 220 miljoni krooni. Põltsamaa Meierei Juustutööstus on Eesti siseturule enim juustu müüv ettevõte, kelle tehtud juustu sööb pea iga kolmas eestimaalane.
  Estover OÜ kuulub koos juustutootjaga Põltsamaa Meierei Juustutööstus OÜ kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustu-, või- ja kohupiimamüügi alal aastast 1992. Tuntumad kaubamärgid on Hiirte Juust, Hollandi Leibjuust Originaal, Hollandi Leibjuust Light Originaal, Vene Juust, Vene Juust Light, Traditsiooniline Eesti Juust, Traditsiooniline Eesti Juust Light, Royal Blue, Võileiva Juust jpt. Ettevõtte 2009. aasta käive oli ligi 300 miljonit krooni.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.