Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vare: ühe aasta lõpetanutega saaks mehitada ühe IT-firma

  Igal aastal Eestis arvutiteaduste valdkonna lõpetanutest saaks mehitada ühe IT-ettevõtte, ütles Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare tänasel IKT-konverentsil "Visioonist lahendusteni".

  Eelmisel õppeaastal lõpetas Eestis arvutiteaduste valdkonnas kõrgkooli 505 inimest. "Igal aasta lõpetanutest saaks mehitada ühe IT-ettevõtte," kommenteeris Vare ning viitas 450 töötajaga Playtechile ja 300pealisele Skype'i Eesti esindusele. Samas asus asus eelmisel aastal IKT-valdkonnas õppima 1400 inimest.
  Tema sõnul viivad vähem kui pooled IKT-valdkonna tudengid õpingud edukalt lõpuni. Katkestamise võimalike põhjuste seas on lisaks tööle minekule ka reaalainete nõrk tase keskkoolis ning kõrghariduse kvaliteet ja korraldus, rääkis Vare.
  Eesti IKT-valdkonna arengu üks piiranguid on tema ütlusel sektori võimekus vastata kohaliku ja välisnõudluse kasvule. Samuti Eesti haridussüsteemi võimekus toota nii IKT- kui ka teiste sektorite jaoks kõrgelt haritud spetsialiste.
  Ka on piiranguks ettevõtete ja riigi võimekus olla tark tellija ja investeerida IKT-lahendustesse, lisas Vare.
  Eesti IKT-sektoris oli tänavu teises kvartalis tööl 15 700 inimest, sektori müügitulu oli 7,4 miljardit krooni. Võrdluseks: eelmise aasta esimeses kvartalis oli töötajaid 17 500 ning sektori müügitulu 5,8 miljardit.
  "Kui müügitulu on kasvanud, siis töötajaid pole juurde tulnud, pigem on isegi vähenenud. Kriis tegi ka siin oma töö," kommenteeris Vare.
  "Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.
  Täna Tallinnas TTÜs aset leidval konverentsil esinevad Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Taavi Kotka, Siim Puskai, Sten Tamkivi, Tanel Tammet ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.