Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Kõrged palgad pärsivad IKT-sektori arengut"

  Eesti IKT-firmades makstavad kõrged palgad saavad ettevõtete konkurentsivõime pärssijaks, ütles Webmedia juht Taavi Kotka.

  Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektori keskmine palk on ligi 31 000 krooni, mis on ülekaalukalt kõrgeim näitaja teiste majandusharudega võrreldes. "IKT-vallas makstakse üle mõistuse kõrgeid palku ja sellest saab varsti meie kõigi suur piiraja, konkurentsivõime pärssija," ütles Kotka täna TTÜs konverentsil.
  Sektori tööpuudus on tema ütlusel null protsenti, tööjõupuudus on kõrgharidusega mõtlemisvõimelistest inimestest. "Hetkel on puudu sektoris vähemalt tuhat head spetsialisti," sõnas Kotka. "Meil on anda inimestele tööd, meil ei ole aga piisavalt kvaliteetset tööjõudu," selgitas ta.
  "Kui vaatame, kuidas on spetsialistide arv sektoris viimastel aastatel muutunud, siis me näeme, et kasvu ei ole. Ja kasvu pole ka kusagilt tulemas," rääkis Kotka. Ülikoolid ütlevad, et lõpetajaid on vähe, mis on tõsi, lisas ta.
  Tuhande täiendava kõrgharidusega IKT-spetsialisti riiklik tellimus suurendaks tema sõnul IKT-sektori lisandväärtust 2014. aastaks ligikaudu 30 miljoni euro võrra.
  Kotka kinnitusel toetab IKT-sektor oma valdkonna haridust kõige rohkem võrreldes muude sektoritega, annab töötajaid õppejõududeks ja väga paljudel ettevõtetel on ka oma praktikaprogrammid. Aga kogu Eesti IKT-haridust sektori ettevõtted kinni maksta ei suuda, lisas ta.
  IKT-sektori maine on, et seal saab teha karjääri ja sissetulek on parem kui muudes sektorites, märkis Kotka.
  Masust oleme me üle saanud ja loomulikult tuleb IKT-sektor masust esimesena välja, sõnas ta. Üks võimalus teha asju uut moodi on võtta kasutusele IT-lahendused, põhjendas Kotka.
  "Visioonist lahendusteni 2010" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.
  Täna Tallinnas TTÜs aset leidval konverentsil esinevad Allan Martinson, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Margus Uudam, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Raivo Vare, Siim Puskai, Sten Tamkivi, Tanel Tammet ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.