• Jaga lugu:

  Margus Uudam: vaja on ka häid läbikukkumisi

  Häid läbikukkumisi on kindlasti vaja, ütles investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) otseinvesteeringute juht Margus Uudam.

  Üks meie partneritest on öelnud, et ta võiks heal meelel investeerida mitmesse start-upi teades, et need kukuvad läbi. Kogemused on lihtsalt väga olulised, märkis ta ettekandes IKT-konverentsil "Visioonist lahendusteni".
  Kuna tavaliselt õnnestub üks projekt kümnest, peab see Uudami kinnitusel ära katma ka kõikide muude projektide miinused. "Võib-olla on see ka põhjus, miks me viimase paari aasta jooksul pole Eestis investeeringuid teinud," selgitas ta. Küll oleme investeerinud mujal maailmas, lisas ta.
  Kas Eesti juhiga start-up on võimeline palkama Ameerikast tippmüügimehi, neid motiveerima ja juhtima, püstitas Uudam ühe põhiküsimuse. ASI portfelli kuulunud kassi-koeraportaali United Dogs and Cats müügiinimesed Itaalias ei haakunud hästi Eesti juhtimisstiiliga, vastas ta.
  Oma ettekandes kiitis Uudam Arengufondi, kuna see on loonud ökosüsteemi. Veel mõned ajad tagasi oskasime Eestis nimetada vast 1-2 ingelinvestorit, täna võime neid nimetada neid kümmekond, rääkis ta. Nad on investeerinud oma raha Arengufondi projektidesse, kuna fondi projektidel peab olema 50% ulatuses kaasinvestor, selgitas Uudam.
  Minu jaoks on Arengufond end õigustanud, kui üks neist kaasinvestoritest teeb edaspidi iseseisva investeeringu, millest saab edulugu, rääkis ASI otseinvesteeringute juht.
  ASI on Skype'i loomisele kaasaaitamise eest ligi 1,6 miljardit krooni teeninud neliku – Jaan Tallinn, Toivo Annus, Priit Kasesalu, Ahti Heinla – investeerimisfirma. ASI on rahastanud kolme ettevõtet USAs, kuute Euroopas, viite Aasias, ühte Venemaal ja 11 firmat Eestis.
  "Visioonist lahendusteni" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.
  Täna Tallinnas TTÜs aset leidva konverentsi ettekandjate seas on Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Allan Martinson, Taavi Kotka, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Raivo Vare, Sten Tamkivi, Tanel Tammet, Siim Puskai ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.