Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Margus Uudam: vaja on ka häid läbikukkumisi

  Häid läbikukkumisi on kindlasti vaja, ütles investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) otseinvesteeringute juht Margus Uudam.

  Üks meie partneritest on öelnud, et ta võiks heal meelel investeerida mitmesse start-upi teades, et need kukuvad läbi. Kogemused on lihtsalt väga olulised, märkis ta ettekandes IKT-konverentsil "Visioonist lahendusteni".
  Kuna tavaliselt õnnestub üks projekt kümnest, peab see Uudami kinnitusel ära katma ka kõikide muude projektide miinused. "Võib-olla on see ka põhjus, miks me viimase paari aasta jooksul pole Eestis investeeringuid teinud," selgitas ta. Küll oleme investeerinud mujal maailmas, lisas ta.
  Kas Eesti juhiga start-up on võimeline palkama Ameerikast tippmüügimehi, neid motiveerima ja juhtima, püstitas Uudam ühe põhiküsimuse. ASI portfelli kuulunud kassi-koeraportaali United Dogs and Cats müügiinimesed Itaalias ei haakunud hästi Eesti juhtimisstiiliga, vastas ta.
  Oma ettekandes kiitis Uudam Arengufondi, kuna see on loonud ökosüsteemi. Veel mõned ajad tagasi oskasime Eestis nimetada vast 1-2 ingelinvestorit, täna võime neid nimetada neid kümmekond, rääkis ta. Nad on investeerinud oma raha Arengufondi projektidesse, kuna fondi projektidel peab olema 50% ulatuses kaasinvestor, selgitas Uudam.
  Minu jaoks on Arengufond end õigustanud, kui üks neist kaasinvestoritest teeb edaspidi iseseisva investeeringu, millest saab edulugu, rääkis ASI otseinvesteeringute juht.
  ASI on Skype'i loomisele kaasaaitamise eest ligi 1,6 miljardit krooni teeninud neliku – Jaan Tallinn, Toivo Annus, Priit Kasesalu, Ahti Heinla – investeerimisfirma. ASI on rahastanud kolme ettevõtet USAs, kuute Euroopas, viite Aasias, ühte Venemaal ja 11 firmat Eestis.
  "Visioonist lahendusteni" on pikkade traditsioonidega infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni konverents, mis käesoleval aastal toimub juba 12. korda.
  Täna Tallinnas TTÜs aset leidva konverentsi ettekandjate seas on Heikki Haldre, Igor Rõtov, Keith Silverang, Kersti Uudla, Allan Martinson, Taavi Kotka, Bridget Cosgrave, Erkki Truve, Marjam Vaher, Mart Laar, Rain Laane, Raivo Vare, Sten Tamkivi, Tanel Tammet, Siim Puskai ja Üllar Jaaksoo. Konverentsi avas president Toomas Hendrik Ilves.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.