Katariina Krjutškova • 10. november 2010 kell 11:09

Hotelliomanik: me pole ühtegi venelast näinud

Statistikaamet kuulutas täna hommikul, et vene turiste käis üheksa kuu jooksul Eestis 100 000, kuid Hiiumaa Padu hotelli naaberriigi turistid ei jõua.

"Me pole ühtegi venelast näinud, ainult mõne lätlasega räägin vene keelt," ütles hotelli omanik Jüri Padu. Tema sõnul oli sel aastal isegi jahimehi vähem kui aastad tagasi.

Padu rääkis, et väikeses majutusäris ei tasu loota, et järgmisest aastast olukord tunduvalt paraneks. Ta lausus, et hotelli täituvus on pigem õnne asi: üks kord tuleb rahvast niivõrd palju, et ei mahu ära, aga teinekord seisab hotell täitsa tühjalt.

Samas ütles Padu, et statistikaameti paremad andmed ei tähenda üleüldise pildi paranemist. "Kõik statistikanäidud on keskmised, palgad on ei tea kuskohas, kõik elu on hirmus ilus. Me ei näe siin maanurgas midagi paremat," lausus ta.

Üheksa kuuga peatus Eesti majutusettevõtetes statistikaameti andmeil 1,2 miljonit välisturisti. See ületab ka majutusettevõtete viimase kümnendi parima 2008. aasta sama perioodi tulemusi 7%.

Välisturistid moodustavad jätkuvalt kaks kolmandikku turistide koguarvust ning nad kasutavad enim Tallinna majutusettevõtete teenuseid. 53% väliskülastajatest saabus Soomest, 100 000 Venemaalt ning 75 000 Saksamaalt.

Hetkel kuum