Jaana Pikalev • 18. november 2010 kell 15:38

Hotellide ja restoranide liit andis taas stipendiume

Eesmärgiga innustada Eesti noori töötama turismindussektoris, andis Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) täna 13. aastat järjest üle stipendiumid 17 parimale hotelli või toitlustuse eriala õppivale noorele.

Selle aasta stipendiumifond on 34 000 krooni ja oma kandidaadid on esitanud 17 kooli. Stipendiumite eesmärgiks on väärtustada kutseharidust Eestis ning motiveerida hotelli-, toitlustuserialal õppivaid noori tõstma kutsemeisterlikkust.

"Liidu ja kogu sektori jaoks on oluline, et hotellide ja restoranide klienditeenindajad oleksid oma valdkonna spetsialistid. Oleme huvitatud, et jätkuks noorte huvi nende erialalade vastu ning et oleks suurem pakkumine kvaliteetset tööjõudu," märkis liidu juht Sigre Luts.

Ta lisas, et kuigi ka praegu tuleb hotellindusse ja toitlustusse tööle inimesi ka n-ö tänavalt, eelistavad ettevõtted vastava eriharidusega töötajaid ning võimalus tööd saada on oluliselt suurem. "Meil on hea meel tõdeda, et ka sektori ettevõtjad tulevad kaasa initsiatiiviga premeerida ja innustada noori iseseisvalt ning ka sellel aastal annab eraldi oma stipendiumi välja Nordic Hotel Forum," lisas Luts.

Stipendiaatide kandidaadid esitavad koolid, nende vastavust hindavad ettevõtjate esindajad EHRLi koolitus- ja personalitöö komisjonist.

Stipendiumid parimatele noortele anti täna üle kell 13 Nordic Hotel Forumis.

Hetkel kuum