• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elu sularahata mõeldamatu  

  Meriton Hotels juhatuse esimehe Peedu Zeigeri sõnul ei ole veel võimalik sularahaga maksmise võimalust ära kaotada, sest ühiskond pole selleks küps.

  „Kas meil maailmas on mõni näide, kus riik töötaks ilma sularahata?“ küsis Zeiger.
  See oleks väga huvitav kontseptsioon, kui üks riik saaks ilma sularahata läbi, arutles Zeiger.
  Zeigeri arvates riik ei saa ilma sularahata läbi, sest sularaha läheb vaja, kui rääkida näiteks tarbijast jaemüügikohtades, kus ei ole elektroonilisi maksevõimalusi.
  „Näiteks turud, mis iganes müügikohad, kus mis iganes põhjusel ei ole majanduslikult otstarbekas paigaldada elektroonilisi makseterminaale, sest need viivad kaupmehe kulud suuremaks, kui ta on oma äris planeerinud,“ rääkis Zeiger.
  Turistidest rääkides, siis hetkest, kui enamik Euroopa riikidest läks eurole üle, siis rahavahetuse küsimus on natukene väiksemaks jäänud ja rohkem  makstakse ikkagi kaardiga. „Meie hotelli väga paljud turistid kasutavad võimaluse kanda oma kulutused arvele ja siis ühe arvega koos maksta,“ lausus Zeiger.
  Zeiger ei osanud prognoosida, kas järgmisest aastast eelistavad turistid rohkem sularahas maksmist või pigem kaardiga. „See oleneb inimese harjumusest ja eelistuse küsimus,“ kommenteeris Zeiger.
  Zeiger isiklikult kasutab elektroonilist maksevõimalust juba ammu, aga samas on erandeid. „Kui ma näiteks lähen kalaturule, siis seal ma pean maksma sularahas, sest muud võimalust seal ei ole maksmiseks, aga seal on hea värske kala,“ rääkis Zeiger.
  Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets tegi laupäeval Tartus toimunud konverentsil TEDx ettepaneku loobuda Eestis seoses euro tuleku ja riigi maine parandamise vajadusega sularahast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.