Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kes on Äripäeva aasta ärimees?

  Vääramatu jõuga lähenev aasta lõpp paneb meid taas raskete otsuste ette - kes on 2010. aasta ärimees ja milline on tänavune äritegu?
  Tegelikult on Äripäeva arvates põhjust kiita kogu Eesti ettevõtlust, sest karmidele aegadele vaatamata on siiski suudetud end kokku võtta, kulusid kärpida ja ellu jääda. Ennustatud suurt pankrotilainet nagu polegi olnud. Statistika räägib hoopis majandus- ja ekspordi kasvust.
  Kuid milline äritegu siis mööduvast aastast enim positiivset tähelepanu võiks pälvida? Kas oli see Premia börsiletulek? Või see, et kommivabrik Kalev sai lõpuks väärika omaniku, loobus transrasvadest ja tegi ka kompvekid suuremaks? Tõsi, pakis on komme nüüd küll vähem. Või oli see (omaniku kaudu Eestiga seotud) hoopis O'Key börsidebüüt? Või Estonian Airi tagasiost? Mis teie arvate?
  Ega aasta ärimehe valimine ole sugugi lihtsam tegevus. Meenutagem hetkeks, kes ja mida tänavu teinud on? Kes võiks olla selle aasta tegijad?
  Kas on selleks üks maailma suuremaid ehitusvahutootjaid Jaan Puusaag, kes tänavu võimsalt käivet ja eksporti kasvatanud? "2010 aastal tahaks Wolf Groupiga ületada miljardi krooni piiri ning kasumiga 100 miljoni krooni piiri. Esimese euromiljardiga läheb pisut aega," valgustas Puusaag hiljuti Äripäevas oma ettevõtte teenimisväljavaateid. Puusaagi ettevõte valmistub praegu sisenema nii Hiina kui ka Ühendriikide turule.
  Või hiljuti suhteliselt eduka börsidebüüdi teinud O'Key omanikeringi kuuluv Hillar Teder? Või tänavu Ernst & Youngi konkursil aasta ettevõtjaks valitud Wendre omanik Peter Hunt?
  Või hoopis Eestisse hulgaliselt uusi töökohti loonud Ericsson Eesti juht Veiko Sepp? Või hoopis keegi teine?
  Tõsiselt raske valik, oluliselt lihtsam oleks valida näiteks selle aasta tüngameistrit.
  Aasta ärimees on alates 1993. aastast Äripäeva antav tiitel, mis omistatakse aasta jooksul enim silma paistnud ärimehele. Valiku teeb toimetus oma seisukoha põhjal, aga viimastel aastatel on oleme üha enam kasutanud ka lugejate abi.
  Seni on meie tiitli saanud Andres Sarri (1993), Hannes Tamjärv (1994), Rein Kilk (1995), Olari Taal (1996), Ain Hanschmidt (1997), Aadu Luukas (1998), Ernesto Preatoni (1999), Tarmo Noop (2000), Guido Sammelselg ja Jüri Käo (2001), Oliver Kruuda (2002), Fjodor Berman (2003), Enn Pant (2004), Meelis Milder (2005), Armin Karu (2006), Indrek Rahumaa (2007, tõsi, eelmisel aastal, kui Rahumaa kaardimajake kokku varises, võtsime talt küll selle tiitli ära), Väino Villers (2008) ja möödunud aastal taas Jüri Käo.
  Niisiis, kes võiks olla aasta ärimees 2010? Ja milline võiks olla aasta äritegu 2010? Anna palun oma eelistustest lähima kahe nädala jooksul teada meie veebiväljaandes www.aripaev.ee või kirjuta [email protected]
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Minu elu kõige nutusem poolaasta
Elasin just üle oma elu kõige halvema tootlusega esimese poolaasta börsil, kuid saan rahuoluga tõdeda: mu portfell on üsna kriisikindel.
Elasin just üle oma elu kõige halvema tootlusega esimese poolaasta börsil, kuid saan rahuoluga tõdeda: mu portfell on üsna kriisikindel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Ikka jukerdav Ehitisregister takistab Kalevi staadioni kasutusloa saamist
Tallinnas asuv Kalevi staadion pole veel kasutusluba saanud, osaliselt on selles süüdi senimaani jupsiv Ehitisregister.
Tallinnas asuv Kalevi staadion pole veel kasutusluba saanud, osaliselt on selles süüdi senimaani jupsiv Ehitisregister.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.